Friday, September 26, 2008

PHIL HINE - PRACHAOS

Aneb "Manuál magie chaosu"

Foto současné podoby Phila Hinea (vpravo), publikováno se svolením autora,
(c) Mark Pilkington

Prachaos
Nakladatel: Vodnář
ISBN: 978-80-86226-88-0, EAN: 9788086226880
Originál: Prime Chaos
Formát: 242 stran, 22x15cm, česky, vázaná vazba
Rok vydání: 2008 (1. vydání)

Je mou milou povinností informovat rostoucí čtenářskou obec tohoto weblogu, že se momentálně pod knihkupeckými pulty objevila nová kniha nakladatelství Vodnář, překlad Phila Hinea Prime Chaos, v češtině jako Prachaos (manuál magie chaosu). Opatrný výraz "pod pulty" uvádím záměrně proto, poněvadž jsem v pátek obdržela z brněnského knihkupectví na Skleněné louce zprávu tohoto znění:

"tak hinea mám v obchodě... tedy zatím v krabici...doufám :o)))))))"


Že tím odesílatel mínil knihu, a nikoliv autorovu mrtvolu, lze doložit krom jiného i aktuální fotografií současného Hinea, což je docela překvápko.
Tři roky totiž nebylo možné se s Philem Hinem spojit, tento předtím velice vstřícný člověk nereagoval na maily, dokonce ani od svých přátel (které jsem s tím otravovala též).
Někteří jedinci už začali spekulovat, že může být mrtvý, na což jsem úkosem házela podmračené pohledy. Neboť jsem Hineovi věřila natolik, že jsem uvedla do jeho podrobného životopisu s názvem Phil Hine - MacGyver magie chaosu, že jednou z MacGyverových vlastností bývalo objevit se, uznal-li to mistr sám za vhodné.
Což se v tomto případě stalo synergetickou shodou přibližně v momentě, zrovna když bylo české vydání knihy v tiskárně - jak jinak. Každopádně, jsme rádi, že Phil i kniha jsou na světě a ten, kdo zatím postrádá podpultové kontakty, a přesto chce knihu co nejdříve, nechť se obrátí přímo na KOSMAS.

4 comments:

Anonymous said...

Knihu má na skladě už od čvtrku též Neoluxor, dnes vyzvedávám :-)

Catalessia said...

Oni to nakonec v pátek vybalili i na tom Skle - a dali do výlohy - jenže se mi to hodilo ve spojení s tou krabicí :-).

Anonymous said...

Při prvním spatření "Prachaosu" (geniálně přeloženo !) v nabídce nakladatelství Vodnář jsem si myslel, že se pan Kvasnička dal na vydávání nějakých marveláckých komixů (okamžitá asociace byla Spiderman a pak hned na to Josef Lada ! ty veselé "acidové" barvy ! :)) Jsem rád, že konečně vidím u Vodnáře v magické edici nějakou originální, nečernobílou obálku...

Catalessia said...

Jj, Mob se zase o kus dál posunul a předvedl dobrou práci :-)